24 Ağustos 2016 Çarşamba

Portekiz için - ULUSAL VIZELER- Eğitim Vizesi

Ulusal vizeler sadece 90 gunden fazla seyahat edicek olan kisiler icindir. EGITIM VIZESI Ulusal vize icin gereken dokumanlar icin lutfen asagidaki listeyi goz onune aliniz. Forumlarda okuduklariniz ya da cevreden duyduklariniza degil asagidaki listeye gore hazirlaniniz. EGITIM AMACLI ULUSAL VIZE DOKUMANLARI ve SIRALAMASI: COK ONEMLI:

1. Basvuru formunun (http://www.ancara.embaixadaportugal.mne.pt/images/VisaSchengen_ENG.pdf) tamami BUYUK HARFLERLE ve okunakli olarak doldurulup sahsen imzalanmis olmalidir. Basvuru formunda eksik/ornek forma gore doldurulmamis kisilerin basvurulari isleme alinmaz. Basvuru formunuz 3 ayri sayfa halinde olup yukarida linktteki form olmalidir. BASKA HICBIR FORM KABUL EDILMEMEKTEDIR.

2. 2 adet renkli vesikalik fotograf. Fotograf, vesikalik boyutunda arka plani beyaz olmak zorundadir.

3. Pasaport – Turkiye´ye donus tarihi itibariyle kalmasi gereken gecerlilik suresi en az 3 ay olmalidir. (Yabanci uyruklular icin bu kural oturum izinlerinde de aynidir).

4. Portekiz´den gelen ogrenim veya egitim kabul belgesi. Kabul belgenizin e-mail ortaminda gelen ciktisiyla basvurabilirsiniz.

5. Turkiye´de okudugunuz okuldan aldiginiz hibe/burs yazisi. (Eger yazi Turkce ise yeminli tercumandan ingilizcesini cevirtiniz).

6. Ingilizce ogrenci belgeniz.

7. Mali durumu gosterir belge; a. Eger universitenizden hibe ya da burs aliyorsaniz; hibe yazinizin orjinali ve kendi adiniza acilmis ve icerisinde en az 1 aylik hibe miktariniz kadar paranin oldugu EURO hesabinizin FOTOKOPISI. b. Universitenizden hibe almiyorsaniz; ebeveyninizden imzali dilekce, dilekcenin yeminli tercumandan cevrilmis ingilizcesi ve dilekceyi veren ebevyninizin GUNCEL ve icerisinde orada ogrenim goreceginiz sure boyunca yetecek kadar para olan EURO HESAP CUZDANININ FOTOKOPISI. c. Hibe ya da burs almiyorsaniz, Portekiz´de kalicaginiz sure boyunca size yetecek miktarda bakiyeniz bulunuyorsa kendi hesap dokumunuzu de getirebilirsiniz.

8. Ingilizce sabika kaydiniz. - Sabika kaydinizin orjinali ve yeminli tercumandan cevirttiginiz ingilizcesini getirmeniz gerekiyor. Sabika kaydinizi ingilizce olarak aldiginiz zaman cevirttirmenize gerek yoktur. Sabika kaydiniza veya cevirisine Apostil yaptirmaniza gerek yoktur.

9. PASAPORTUNUZUN ILK SAYFASININ FOTOKOPISINI KOYMANIZ GEREKIYOR.

10. Portekiz´de kalacak yeri gosterir belge. - Kalacak yer; Eger kabul belgenizde kalicak yerinizi herhangi bir sekilde belirtmiyorsa, en az 1 haftalik otel rezervasyonu yaptirmaniz gerekmektedir.

11. En az 30.000 Euro teminatli gidiceginiz gunden 1 gun once baslayan ve donuceginiz gunden 1 gun sonra biten Seyahat Saglik Sigortanizin fotokopisi.

12. Nufus cuzdani fotokopiniz.

13. Ucak bilet rezervasyonu - Vizenizin olasi cikis tarihini goz onunde bulundurarak gidis ucak rezervasyonu getirmeniz gereklidir. Vizeniz bu tarihe gore basilacaktir, bu tarihten once Schengen bolgesine giremiceksiniz. Eger ucak bilet rezervasyonunuz yoksa basvuru formuna yazdiginiz gidis tarihiniz ya da kabul mektubunuzda yazan okul baslangic tarihi dikkate alinacaktir. Son duraginiz Portekiz oldugu surece aktarmali ucak bileti alabilirsiniz.

14. PASAPORTUNUZU UNUTMAYINIZ. *** Erasmus projesi kapsaminda Portekiz´e egitime gidecek Turk ogrencilerden vize ucreti alinmamaktadir. Portekiz´e staj icin gidenlerden vize ucreti alinmaktadir. - Yabanci uyruklu ogrencilerden vize ucreti alinmaktadir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder