24 Ağustos 2016 Çarşamba

AVRUPA BIRLIGI GONULLU HIZMET (EVS) VIZESI

1 . Basvuru formu (http://www.ancara.embaixadaportugal.mne.pt/images/VisaSchengen_ENG.pdf) - Baska bir form kesinlikle kabul edilmemektedir.

2.2 adet fotograf (arka plani beyaz ve vesikalik fotograf boyutunda olmalidir)

3. Portekiz´deki kurumdan gelen davet mektubu

4. Turkiye´deki gonderen kurulustan yazi

5. Son 3 aylik banka hesap dokumu (bakiseyi en az alicaginiz burs/hibe miktari kadar olmalidir.) -

6. Mali durumu gosterir belge; a. EURO hesabinizin FOTOKOPISI. b. Ebeveyninizden imzali dilekce, dilekcenin yeminli tercumandan cevrilmis ingilizcesi ve dilekceyi veren ebevyninizin GUNCEL ve icerisinde orada ogrenim goreceginiz sure boyunca yetecek kadar para olan EURO HESAP CUZDANININ FOTOKOPISI.

7 Portekiz ve Turkiye´deki kuruluslarin imzaladiklari antlasma

8. Ogrenci iseniz ogrenci belgeniz yeminli tercumandan ingilizce tercumesi

9. Eger 90 gunden fazla gidiyorsaniz sabika kaydiniz ve yeminli tercumandan ingilizce tercumesi (Sabika kaydinizin orjinali ve yeminli tercumandan cevirttiginiz ingilizcesini getirmeniz gerekiyor. Sabika kaydinizi ingilizce olarak aldiginiz zaman cevirttirmenize gerek yoktur. Sabika kaydiniza veya cevirinize Apostil yaptirmaniza gerek yoktur. (90 gunden az giden kisilerin Sabika kaydi almasina gerek yoktur.) )

10. Turkiye ve Portekiz´deki derneklerin kurulus yazilari

11. Konaklama yeri bilgisi (davetiyede yazabilir ya da hotel rezervasyonu olmalidir) - (Kalicak yer; Eger kabul belgenizde kalicak yerinizi herhangi bir sekilde belirtmiyorsa, en az 1 haftalik otel rezervasyonu yaptirmaniz gerekmektedir.)

12. Seyahat saglik sigortasi (gidis tarihinden 1 gun once baslayan ve donus tarihinden 1 gun sonra biten)

13. Nufus cuzdaninizin fotokopisi

14. Pasaportunuzun ilk sayfasinin ve eger varsa vizelerinizin fotokopileri

15. Ucak bilet rezervasyonunuz (Vizenizin olasi cikis tarihini goz onunde bulundurarak gidis ucak rezervasyonu getirmeniz gereklidir) *** Seyahat saglik sigortaniz gidis tarihinizden 1 gun once basliyip, donus tarihinizden 1 gun sonra bitmelidir. Basvuru randevunuza gelirken lutfen sigortanizin fotokopisini getiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder