25 Ağustos 2017 Cuma

Etkili Bir Avrupa Gelişim Planı Yazmak


AVRUPA GELİŞİM PLANI

Avrupa Gelişim Planı, Avrupa faaliyetleri için okulunuzun planlarının stratejik bir görünümüdür. Bu bağlamda aşağıdakileri içermelidir:
Okulunuzun mevcut durumuna genel bir bakış (yani şimdi nerede olduğunuzu)
Gelecek için bir vizyon (iki, beş ya da on yıl içinde olmak istediğiniz yerde)
Belirlenen ihtiyaçlar (nerede olmak istediğiniz yere nasıl geleceğinizi )
Planlanmış faaliyetlerin bu ihtiyaçları nasıl karşılayacağını

Planlanan faaliyetlerin hem bireysel katılımcılar hem de okulunuzla bir bütün olarak alakalı olduğundan emin olun. Okulunuzun stratejik gelişimine iyi entegre olursa, öğretme ve öğrenme kalitesi üzerinde daha güçlü bir etkiye sahip olacaklardır.
Avrupa Gelişim Planı, başvurunuz için bir kaynak vermeli ve kurum/okulunuzun uluslararasılaşma ve modernizasyonuna odaklanmalı, personellerin geliştirme ihtiyaçlarını belirlemeli ve bilginin yaygınlaştırılmasını ve yaygın olarak kullanılmasını sağlamalıdır.

Soru 1
Kalitenin geliştirilmesi ve uluslararasılaşması açısından kurumun ihtiyaçları nelerdir?
Lütfen iyileştirmenin ana alanlarını belirleyin (Örneğin yönetim yeterlikleri, personel yeterlikleri, yeni öğretim yöntemleri)
Uluslararasılaşmaya ve Avrupa boyutuna özellikle dikkat ederek, daha ileri eğitim için cevabınızdaki alanlarda mümkün olduğunca özen gösterin.
Buna cevap vermenin bir yolu şu şekilde olabilir:
'Okulumuzun (örnek: Öğretim yönteminde son gelişmeler) konusunda az/hiç deneyimi yok.
Okulumuz yeni öğretim yöntemleri kullanabilen öğretmenlere ihtiyaç duyuyor.
Bunu yapmak için: (Uluslararasılaşmaya yönelik bir strateji geliştirmek, Avrupa ortaklarımızla faaliyetleri yönetmek, tüm projelerimizin belirli kalite standartlarına sahip olmasını sağlamak, öğrencilerimize uluslararası kabul görmüş bir sertifika vermek, bilgi ve becerilerin okulumuz genelinde yayılmasını sağlamak.) –gerekir.
A kurumundaki bir kurs bunu yapmamıza yardımcı olacaktır.




Soru 2
Lütfen, kuruluşun Avrupa'daki hareketlilik ve işbirliği faaliyetleri ile ilgili planlarını açıklayın ve bu faaliyetlerin tanımlanan ihtiyaçların karşılanmasına nasıl katkıda bulunacağını açıklayın.
Burada, Avrupa hareketlilik ve işbirliği faaliyetleriniz için planlarınızın bir bütün olarak planınıza nasıl uyduğunu ve A kurumundaki eğitim faaliyetlerinin sonucunun kurumsal gelişiminize zaman içinde nasıl katkı sağlayacağını göstermelisiniz. Eğitimden kaç kişinin etkileneceğine/yararlanacağına dair bir not ekleyiniz.
Cevabınıza şu şekilde başlayabilirsiniz: 'Okulumuz istiyor ...' İki veya üç hedefi aşmayın. Stratejik, ölçülebilir, ulaşılabilir, sürdürülebilir, kapsayıcı, akılcı büyümeye odaklı ve gerçekçi olmayı hedeflediğinizden emin olun.
Hedefleriniz ve politikalarınızın ne olduğunu, bunlara nasıl ulaşacağınızı ve nasıl değerlendirileceğini söyleyin.

'Dolayısıyla aşağıdaki yetkinlikleri kazanmak için personelin eğitilmesi gerekiyor ...' diyerek devam edin(Ortak okullarla işbirliği içinde gerçekleştirilebilecek çok çeşitli uluslararası etkinliklerin uygulanması, müfredatta uluslararası faaliyetlerin ve Avrupa boyutunun değerlendirilmesi, faaliyetler ve sonuçların yaygınlaştırılması, kültürler arası farkındalığın güçlendirilmesi ...)

Soru 3
Lütfen, kuruluşunuzun, projeye katılan personelin kazandıkları yetkinlikleri ve deneyimleri gelecekteki stratejik gelişimine nasıl entegre edeceğini açıklayın.
Burada, A kurumuna ait kursunuzdaki fikirleri ve deneyimleri belirli etkinliklere özel olarak atıfta bulunarak nasıl paylaşacağınızı göstermelisiniz. Örneğin, kursa katılan öğretmenler daha sonra meslektaşları için eğitim oturumları düzenleyecek mi? Öğrendiklerinizle ilgili atölye çalışmaları veya seminerlere liderlik edecek misiniz? Yine, A kurumuna ait eğitiminin sonuçlarından kaç kişi etkileneceğini belirtin. Hareketlilik etkinliğinin okulunuzdaki gelişme ve modernleşmenin daha geniş ve uzun vadeli bir stratejisinin bir parçası olduğunu gösterin ve eğitimin öğrencilere, öğretmenlere, diğer personele ve paydaşlara ve okul geneline olan etkisini tanımlayın.
'Okulumuz –ecek/acak ...' ile soru 3’e cevabınıza başlayabilir ve yapmayı planladığınız beş veya altı şeyi listeleyerek devam edebilirsiniz.


Soru 4
Kuruluşunuz hareketlilik projenizle bağlantılı olarak eTwinning'i kullanacak mı? Eğer öyleyse, lütfen nasıl yapılacağını açıklayın.
ETwinning şart değildir, ancak başvurunuzu güçlendirebilir. ETwinning'i kullanıyorsanız, ortağınızı seçmek için hangi ölçütleri kullandığınızı belirtin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder